bericht waregem 14/08/22

waregem zondag 14/08/2022 : verandering van uurrooster ! 1ste koers om 17uur (testen & minitrotters ervoor)

UITSLAG VERKIEZINGEN ONDER TOEZICHT VAN GERECHTSDEURWAARDER

eigenaars : DE GROOTE LIEVEN 126 GRISEZ FREDDY 121 APERS A.M. 99 MAES LUDO 89 SLEURS HEDWIG 88 VERBEKE JAN 88 BOGAERT WIM 88 MARCHAL NICO 76 GRISEZ MARC 73 VAN DE VOORDE TOM 63 LEROI DAVID 52 DANEAU THOMAS 52

liefhebbers : VAN POLLAERT PIET 12 DEMOULIN BEATRICE 11

automatisch verkozenen :

Fokkers: CASSART ACHILLE DANEAU JEAN VAN HAUWERMEIREN FILIP DEBRABANDER JORIS ROBERT NOEL MEWISSEN GEORGES

Jocheys : DE GROOTE MARNIX NEIRINCK FRANCIS

trainers : DE GROOTE CHRISTOPHE LAUREYS GUIDO

TRAINING RENBAAN TONGEREN

Op de dagen van de PREMIUM-rennen zal er geen mogelijkheid zijn om paarden te trainen die niet deelnemen aan de rennen van die dag. Tevens zal er ook op 17/07/2022 tijdens de Special HORSE-DAY geen mogelijkheid zijn om paarden te trainen.

HIPPODROOM WELINGTON OOSTENDE

GEWONE RENDAGEN Parking KINEPOLIS en de stallen openen vanaf 14u00. De parking zal voordien NIET TOEGANKELIJK zijn. Toegang tot deze parking is enkel voorzien voor:

 • Vertrekkende paarden (slechts 1 trailer per paard) welke effectief op het programma staan.
 • Lege trailers worden onder GEEN ENKELE REDEN toegelaten op de parking.
 • Er worden geen persoonlijke hoefsmeden toegelaten op de parking
 • Jockeys & drivers welke effectief op het programma staan en die zich kunnen identificeren via hun lidkaart. stallen Oostende kunnen gereserveerd worden tussen aangifte en vrijdag 12u op de website van Oostende Koerse www.Oostendekoerse.be/stallen paarden kunnen dienen afgewassen te worden in de daarvoor bestemde wasboxen

BELANGRIJK:

 • Alle paarden dienen de stallen verlaten te hebben om 21u30 – vanaf dan gaan de stallen onherroepelijk dicht.
 • Gelieve uw mest niet op de parking te gooien – sanctie is een GAS-boete van maximaal € 350 (camerabewaking Kinepolis)

TOEGANG EIGENAARS EN LEDEN VAN DE FEDERATIES De leden van de federaties hoeven zich niet op voorhand te registreren en worden toegelaten op het domein OP VERTOON VAN EEN GELDIGE LIDKAART VAN 2022 AAN DE INGANG. Deze kaart is strikt persoonlijk en kan niet doorgegeven worden.


PREMIUM RENDAGEN Parking KINEPOLIS en de stallen openen vanaf 9u00. Op 15/08 en 22/08 vanaf 8u30 De parking zal voordien NIET TOEGANKELIJK zijn. Toegang tot deze parking is enkel voorzien voor:

 • Vertrekkende paarden (slechts 1 trailer per paard) welke effectief op het programma staan.
 • Lege trailers worden onder GEEN ENKELE REDEN toegelaten op de parking.
 • Er worden geen persoonlijke hoefsmeden toegelaten op de parking
 • Jockeys & drivers welke effectief op het programma staan en die zich kunnen identificeren via hun lidkaart.

BELANGRIJK:

 • Alle paarden dienen de stallen verlaten te hebben om 17u30 – vanaf dan gaan de stallen onherroepelijk dicht.
 • Gelieve uw mest niet op de parking te gooien – sanctie is een GAS-boete van maximaal € 350 (camerabewaking Kinepolis)

TOEGANG EIGENAARS EN LEDEN VAN DE FEDERATIES De leden van de federaties hoeven zich niet op voorhand te registreren en worden toegelaten op het domein OP VERTOON VAN EEN GELDIGE LIDKAART VAN 2022 AAN DE INGANG. Deze kaart is strikt persoonlijk en kan niet doorgegeven worden.

Met vriendelijke groeten,

Olivier Orlans Gedelegeerd Bestuurder M: 0498 86 14 02

Eventor BV Geraardsbergsesteenweg 76A | 9090 MELLES

verkoop van jonge paarden mons 22/10 (info)

verkoop van jongen paarden in Mons 22/10/2022 wij nemen de voorinschrijvingen voor de verkopen te Mons aan tot en met 30 juni.wacht niet langer om een bericht te sturen naar het nummer 0032475933457 of per mail naar bernard.stoffel@gmail.com

INSCHRIJVINGEN ON-LINE

Mogen wij iedereen er op wijzen om de inschrijvingen van paarden te doen via procedure ON-LINE. Er is via "INFO" een power-point beschikbaar met een beknopte uitleg hoe dit moet gebeuren. De inschrijvingen kunnen alleen gebeuren door de officiële trainer van het paard. Enkel tijdens de overgangsperiode kan beperkt nog worden aangegeven via telefoon.

NOTA VAN FEDERAAL AGENTSCHAP FAVV: NIET COMMERCIËLE VERPLAATSINGEN VOOR PAARDACHTIGEN ZONDER GEZONDHEIDSCERTIFICAAT TUSSEN BELGIË, FRANKRIJK, NEDERLAND EN HET GR.HERTOGDOM LUXEMBURG WIJZIGING MET FRANKRIJK VANAF 28 MAART 2022.

VERPLAATSINGEN BELGIË - FRANKRIJK

Voor de verplaatsingen tussen België en Frankrijk werd er een nieuw memorandum opgesteld. Paardachtigen zullen in de toekomst enkel zonder gezondheidscertificaat kunnen worden verplaatst voor bepaalde soorten verplaatsingen tussen grensgebieden en dus niet meer voor het volledige grondgebied van Frankrijk. De betrokken Franse grensdepartementen waarbij er kan worden afgeweken van het gezondheidscertificaat zijn: Aisne, Ardennen, Maas, Meurthe-et-Moselle, Nauw van Calais en Noorderdepartement. Frankrijk en België hebben als doel om het volledige Belgische grondgebied als grensgebied te erkennen. Dit laatste moet echter nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Het nieuwe memorandum zal op 28 maart in werking treden. Dit betekent dat alle paardachtigen die vanaf deze datum tussen België en andere Franse departementen dan bovenstaande worden verplaatst, vergezeld moeten gaan van een gezondheidscertificaat.

De afwijking van de eis inzake het gezondheidscertificaat geldt enkel voor verplaatsingen binnen de betrokken grondgebieden met het oog op:

recreatieve activiteiten; tentoonstellingen, sportieve, culturele en soortgelijke activiteiten; het weiden van dieren in weidegebieden; door paardachtigen verrichte werkzaamheden. De exploitanten moeten hun paardachtigen uiteraard terugbrengen naar het land van vertrek wanneer de verplaatsing waarvoor de afwijking geldt, is beëindigd.

Om te genieten van deze maatregel moeten de paardachtigen bovendien geïdentificeerd zijn overeenkomstig de wetgeving (identificatiedocument en elektronisch identificatiemiddel met streepjescode in het paspoort of een ander, door het partnerland officieel erkend identificatiemiddel dat uitdrukkelijk aan het paspoort is gekoppeld). De paardachtigen moeten ook geregistreerd zijn in de centrale databank van het land waar ze gewoonlijk worden gehouden.

VERPLAATSINGEN BELGIË - NEDERLAND - GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG

Ter herinnering: er wordt ook gewerkt aan een nieuw memorandum voor de verplaatsingen tussen België, Nederland en Luxemburg. Tot de publicatie ervan blijft het memorandum van 2017 echter van toepassing. Hier zijn dus momenteel nog geen wijzigingen.

Het FAVV

hengstencataloog 2022

de hengstencataloog 2022 is ter bezichtiging in "info"

PROFESSIONELE SITE

Beste leden, na grote inspanningen op vlak van IT, kunnen we jullie vanaf nu de mogelijkheid aanbieden om een connectie te maken met onze professionele site. Elke eigenaar/trainer en professionele trainer kan de paarden waarover hij/zij de verantwoordelijkheid draagt, aangeven via deze site. Door een simpele klik op het pictogram "Trotting Pro" kan u een persoonlijk account aanmaken. Hier krijgt u dan een persoonlijke inlogcode. Wij gunnen jullie een overgangsperiode zodat u zich kan aanpassen aan dit nieuwe professionele gedeelte van onze website. Wij rekenen op ieders medewerking. Alvast bedankt.

programma van de 3de kwartaal is beschikbaar bij "koersuitschr. Q3"
Jaarprogramma voor gesponsorde koersen! (Zie rubriek :"koersuitschrijvingen"). Met dank aan de Heer Marc DECOCK voor zijn sponsoring van de rennen "CHARLES CUP".
Hippodroom Waregem / stallen en pisterechten 2022

De huur van de stallen en de pisterechten zullen automatisch verlengd worden, tegen dezelfde voorwaarden met een kleine wijziging van data i.v.m. evenementen op de hippodroom. Deze data zullen gepubliceerd worden op de site van Waregem draaft.
De huur van een stal bedraagt 363€ (incl. BTW). Het bedrag voor het gebruik van de trainingsfaciliteiten, de zgn. pisterechten, bedraagt 106€ (incl. BTW). Er kan ook opgezegd worden en dan dient de sleutel(s) van de stal per kerende terug binnen gebracht worden bij dhr. Jurgen Vanhamme (verantwoordelijke van de piste).
Opzeggen kan per mail naar dhr. Ludo Maes: info@lmdetroit.be Het bestuur Waregem draaft

hippodroom Kuurne: Tarieven boxen en gebruik piste 2022
 • 300 € voor een stenen box per jaar (factuur wordt toegestuurd)
 • 220 € voor een metalen box per jaar (idem
 • 169,60 € voor jaarlijkse pisterechten (idem )
 • 10 € voor éénmalig gebruik van de piste per paard en per dag (te betalen aan dhr. Rik Vandamme – onderhoudsman van de piste)

Voor wijzigingen of veranderingen gelieve te bellen met Rik Vandamme 0475 46 91 14.

De openingsuren van de renbaan blijven op dinsdagen, donderdagen van 8 tot 17 uur en op zaterdagen van 8 tot 13 uur.

Dank bij voorbaat.

Bestuur Kuurne

koerskalender 2022

koerskalender beschikbaar in koersuitschijvingen

Aan de leden van de Koninklijke West-Vlaamse Maatschappij

Gelieve je emailadres te laten geworden of te bevestigen aan de secretaris: jean.pierre.lesage@telenet.be

Nieuwe leden altijd welkom, aan tal van koersen zijn premies eigenaar / en of fokker verbonden: voorwaarde deelnemend paard moet in de eerste 7 geklasseerd zijn

Tongeren training en pisterecht

Het bestuur van Tongeren wil iedere gebruiker van de piste voor training, erop wijzen dat hij/zij in orde moet zijn met de betaling van pisterecht.

Alle informatie hieromtrend is terug te vinden op de site "Drafrennen Tongeren.be".

Diegenen die negeren om zich in orde te stellen zullen bij de volgende koersinschrijvingen geweigerd worden en niet kunnen deelnemen aan de rennen.

Hopend op ieders begrip,

Het Bestuur

Deze site maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw surfervaring te verbeteren. Ze laten ons ook toe beter in te spelen op uw behoeften en rekening te houden met uw voorkeuren. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van deze cookies.
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙