WERELDKAMPIOENSCHAP AMATEURS IN ITALIE

Piet van Pollaert behaalt zilver op het WK Amateurdrivers in Italië Heel even zag het ernaar uit dat Piet zijn titel als wereldkampioen bij de amateurs zou verlengen. Helaas ging de titel naar Malta, meer bepaald Cliferty Calleja na overtuigende winst in de laatste ren. Dus zilver voor België en brons voor Italië. Natuurlijk zijn we fier op de prestaties van onze landgenoot Piet, die maar liefs uit 6 starts 3 keer mocht zegevieren. Net niet genoeg voor de gouden titel. Dikke proficiat aan onze Belgische trots.

GROTE PRIJS DER VADERPAARDEN 2022 (Info)

De lijst met de startgerechtigde paarden voor de editie "GROTE PRIJS DER VADERPAARDEN 2022" is terug te vinden bij "INFO". De reeksen worden gelopen in Tongeren op 08/10/2022. Finale vindt plaats in Mons op 01/11/2022.

HENGSTENKEURING 2023 (formulier zie in info)

De formulieren voor de aangifte van hengstenkeuring, samen met de voorwaarden "Dekseizoen 2023", zijn terug te vinden bij "INFO".

Identificatie BCP dringend !

Zoals u weet, moeten sinds 9 februari 2022 bedrijven met paardachtigen geregistreerd zijn in HorseID. Hoewel al veel vestigingen in de database zijn opgenomen, hebben we gemerkt dat veel van uw fokkers nog niet de stappen hebben genomen om hun situatie te regulariseren.

Op dit moment is het nog wel mogelijk om legitimatie zonder vestigingsnummer aan te vragen, maar vanaf 1 november is dit niet meer het geval.

HorseID accepteert geen aanvragen meer zonder vestigingsnummer en Sirecloud zal hierop worden aangepast. (Het is niet meer mogelijk om een identificatieverzoek door te geven aan de CWBC als er geen geldig vestigingsnummer is ingevuld).

Om vertraging in de verwerking te voorkomen, is het daarom belangrijk om uw fokkers nogmaals op de hoogte te stellen van deze verplichting.

Alle praktische informatie en een verklarende video vind je op de website van het CBC: https://cbc-bcp.be/fr/mijn-inrichting/

Aanpassing koersprogramma 4de kwartaal

Bij het opstellen van het programma voor het 4de kwartaal 2022 hebben we een licht tekort aan rennen tov het bestaande paardenbestand, dit tengevolge een drastische inkrimping van het aantal rendagen georganiseerd in Kuurne. Om een ​​maximum aan paarden van alle categorieën toe te laten aan de wedrennen deel te nemen, heeft de programmacommissie gevraagd om extra rendagen toe te voegen in Tongeren (27/11) en in Mons (1/10 plus 4 bijkomende rennen op 14/12). Zo krijgen alle categorieën paarden de kans om te koersen in deze periode. (zie koersuitschrijvingen / Q4)

bericht BAC

Beste Drafliefhebber

Zondag 9 oktober heeft Alkmaar ( Nederland) zijn topdag.

Op deze dag is er ook een internationale amateurkoers van 2000 meter voor paarden die géén 100.000 euro gewonnen hebben met een prijzenpot van 2500 euro. De koers staat open voor 4 Franse, 3 Belgische en 3 Nederlandse amateurs. De bedoeling is dat de amateurs zelf hun paard zoeken of meebrengen. Dus zoekt de BAC 3 Belgische amateurrijders die met hun paard naar Alkmaar willen gaan op 9 oktober. Inschrijven kan via mail naar Patrick Debode (secretaris van de BAC) maar dit voor 25 september! Indien er meer dan 3 inschrijvingen zijn zal een lottrekking tijdens een raad van bestuur de gelukkigen bevestigen.

verkoop van jonge paarden mons 22/10 (info)

verkoop van jongen paarden in Mons 22/10/2022 wij nemen de voorinschrijvingen voor de verkopen te Mons aan tot en met 30 juni.wacht niet langer om een bericht te sturen naar het nummer 0032475933457 of per mail naar bernard.stoffel@gmail.com

INSCHRIJVINGEN ON-LINE

Mogen wij iedereen er op wijzen om de inschrijvingen van paarden te doen via procedure ON-LINE. Er is via "INFO" een power-point beschikbaar met een beknopte uitleg hoe dit moet gebeuren. De inschrijvingen kunnen alleen gebeuren door de officiële trainer van het paard. Enkel tijdens de overgangsperiode kan beperkt nog worden aangegeven via telefoon.

NOTA VAN FEDERAAL AGENTSCHAP FAVV: NIET COMMERCIËLE VERPLAATSINGEN VOOR PAARDACHTIGEN ZONDER GEZONDHEIDSCERTIFICAAT TUSSEN BELGIË, FRANKRIJK, NEDERLAND EN HET GR.HERTOGDOM LUXEMBURG WIJZIGING MET FRANKRIJK VANAF 28 MAART 2022.

VERPLAATSINGEN BELGIË - FRANKRIJK

Voor de verplaatsingen tussen België en Frankrijk werd er een nieuw memorandum opgesteld. Paardachtigen zullen in de toekomst enkel zonder gezondheidscertificaat kunnen worden verplaatst voor bepaalde soorten verplaatsingen tussen grensgebieden en dus niet meer voor het volledige grondgebied van Frankrijk. De betrokken Franse grensdepartementen waarbij er kan worden afgeweken van het gezondheidscertificaat zijn: Aisne, Ardennen, Maas, Meurthe-et-Moselle, Nauw van Calais en Noorderdepartement. Frankrijk en België hebben als doel om het volledige Belgische grondgebied als grensgebied te erkennen. Dit laatste moet echter nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Het nieuwe memorandum zal op 28 maart in werking treden. Dit betekent dat alle paardachtigen die vanaf deze datum tussen België en andere Franse departementen dan bovenstaande worden verplaatst, vergezeld moeten gaan van een gezondheidscertificaat.

De afwijking van de eis inzake het gezondheidscertificaat geldt enkel voor verplaatsingen binnen de betrokken grondgebieden met het oog op:

recreatieve activiteiten; tentoonstellingen, sportieve, culturele en soortgelijke activiteiten; het weiden van dieren in weidegebieden; door paardachtigen verrichte werkzaamheden. De exploitanten moeten hun paardachtigen uiteraard terugbrengen naar het land van vertrek wanneer de verplaatsing waarvoor de afwijking geldt, is beëindigd.

Om te genieten van deze maatregel moeten de paardachtigen bovendien geïdentificeerd zijn overeenkomstig de wetgeving (identificatiedocument en elektronisch identificatiemiddel met streepjescode in het paspoort of een ander, door het partnerland officieel erkend identificatiemiddel dat uitdrukkelijk aan het paspoort is gekoppeld). De paardachtigen moeten ook geregistreerd zijn in de centrale databank van het land waar ze gewoonlijk worden gehouden.

VERPLAATSINGEN BELGIË - NEDERLAND - GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG

Ter herinnering: er wordt ook gewerkt aan een nieuw memorandum voor de verplaatsingen tussen België, Nederland en Luxemburg. Tot de publicatie ervan blijft het memorandum van 2017 echter van toepassing. Hier zijn dus momenteel nog geen wijzigingen.

Het FAVV

PROFESSIONELE SITE

Beste leden, na grote inspanningen op vlak van IT, kunnen we jullie vanaf nu de mogelijkheid aanbieden om een connectie te maken met onze professionele site. Elke eigenaar/trainer en professionele trainer kan de paarden waarover hij/zij de verantwoordelijkheid draagt, aangeven via deze site. Door een simpele klik op het pictogram "Trotting Pro" kan u een persoonlijk account aanmaken. Hier krijgt u dan een persoonlijke inlogcode. Wij gunnen jullie een overgangsperiode zodat u zich kan aanpassen aan dit nieuwe professionele gedeelte van onze website. Wij rekenen op ieders medewerking. Alvast bedankt.

programma van de 4de kwartaal is beschikbaar bij "koersuitschr. Q4"
Jaarprogramma voor gesponsorde koersen! (Zie rubriek :"koersuitschrijvingen"). Met dank aan de Heer Marc DECOCK voor zijn sponsoring van de rennen "CHARLES CUP".
hippodroom Kuurne: Tarieven boxen en gebruik piste 2022
  • 300 € voor een stenen box per jaar (factuur wordt toegestuurd)
  • 220 € voor een metalen box per jaar (idem
  • 169,60 € voor jaarlijkse pisterechten (idem )
  • 10 € voor éénmalig gebruik van de piste per paard en per dag (te betalen aan dhr. Rik Vandamme – onderhoudsman van de piste)

Voor wijzigingen of veranderingen gelieve te bellen met Rik Vandamme 0475 46 91 14.

De openingsuren van de renbaan blijven op dinsdagen, donderdagen van 8 tot 17 uur en op zaterdagen van 8 tot 13 uur.

Dank bij voorbaat.

Bestuur Kuurne

Aan de leden van de Koninklijke West-Vlaamse Maatschappij

Gelieve je emailadres te laten geworden of te bevestigen aan de secretaris: jean.pierre.lesage@telenet.be

Nieuwe leden altijd welkom, aan tal van koersen zijn premies eigenaar / en of fokker verbonden: voorwaarde deelnemend paard moet in de eerste 7 geklasseerd zijn

Tongeren training en pisterecht

Het bestuur van Tongeren wil iedere gebruiker van de piste voor training, erop wijzen dat hij/zij in orde moet zijn met de betaling van pisterecht.

Alle informatie hieromtrend is terug te vinden op de site "Drafrennen Tongeren.be".

Diegenen die negeren om zich in orde te stellen zullen bij de volgende koersinschrijvingen geweigerd worden en niet kunnen deelnemen aan de rennen.

Hopend op ieders begrip,

Het Bestuur

Deze site maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw surfervaring te verbeteren. Ze laten ons ook toe beter in te spelen op uw behoeften en rekening te houden met uw voorkeuren. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van deze cookies.
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙