Wereldkampioenschap drivers 2023 in Mons

WERELDKAMPIOENSCHAP IN MONS OP 16/08/2023

In Mons zijn op 16/08/2023 5 koersen voorzien voor het wereldkampioenschap van de profs. Inschrijving is gratis en de eigenaar van elk niet-geclassificeerd paard ontvangt € 100. Er zullen 10 vertrekkers per koers zijn! De koersvoorwaarden zijn beschikbaar op onze website www.trotting.be in Q3! We vragen iedereen vriendelijk om zijn paard zonder jockey in te zetten! sluiting: 11/08/2023 11:00 uur er wordt geloot onder de volgende 10 jockey’s:

Jordan ROSS (usa) Doug McNair (canada) Peter McMULLEN (australie) Blair ORANGE (nouvelle zealande) Michael NIMCZYK (Allemagne) Hanna HUYGENS (Belgique) Rick EBBINGE (pays bas) Miodrag PANTIC (Serbie) Rodney GATT (Malte) David BEKAERT (France)

Vestigingsnummer

We vragen aan al onze leden om zo snel mogelijk hun vestigingsnummer door te geven! Dit nummer is verplicht voor alle transacties (verkopen, geboorten, enz...). Dit nummer kunt u verkrijgen via de site "HorseID". Gelieve zo snel mogelijk het nodige te doen.

Met vriendelijke groeten

bericht waregem

INFO HIPPODROOM WAREGEM

Hippodroom Waregem:

Mogen we vriendelijk vragen aan alle eigenaars en trainers die zich nog niet regulariseerden om de trainingsfaciliteiten in Waregem te gebruiken, de bijdrage asap te storten aub. Dit via het overschrijven van 106 euro naar rekeningnummer BE51 7360 2650 0262 met als mededeling "Pisterechten seizoen 2023". Eigenaars en trainers die weigeren te betalen zullen verboden worden om de piste nog te betreden. Voor de geïnteresseerden zijn er ook nog stallingen te huur, info > benito.mahieu@hotmail.com

bericht aan elke paardenhouder (zie info) het houdernummer moet meegedeeld worden aan de federatie!
INRICHTINGSNUMMER BCP (zie info) dringend !
Gouden Sulky België: Hanna Huygens, een primeur.

In een tijd waarin de feministische zaak ruimte blijft innemen in onze samenleving is het duidelijk dat de plaats die aan vrouwen wordt overgelaten in aangespannen drafpelotons meer dan uitgehongerd is. In België heeft Hanna Huygens echter een primeur getekend omdat dit jaar 2022 haar in staat zal stellen een eerste vrouwelijke gouden sulky te kunnen winnen.

Hanna, begin 2022 stond je voor een moeilijke keuze.

Ik heb eigenlijk meerdere kansen gehad. Een geweldige buitenlandse coach, nummer één in zijn land, bood aan om zijn eerste driver die naar andere landen was vertrokken te vervangen. Het was lang nadenken. Maar ik zag voor mezelf niet dat ik zowel mijn paarden als mijn ouders thuis moest verlaten. Ik had ook verzoeken om met verschillende coaches in Frankrijk te werken. Romain Derieux (via Sébastien Grisez) maar ook Franck Leblanc en Dominique Locqueneux. Het was niet gemakkelijk om te weigeren, maar uiteindelijk heb ik er geen spijt van.

Vertel eens over dit geweldige jaar?

In 2022 voelde ik nog meer vertrouwen om mij heen, baasjes en trainers. Ik wil ook iedereen bedanken voor deze titel, maar ook mijn ouders. Ik denk dat ik vooruitgang heb geboekt door geduldiger te zijn, minder aanstootgevend. Soms ben ik te gemotiveerd. Ik heb een competitieve geest, ik wil altijd winnen maar respecteer mijn paarden. Mijn gewicht is ook een grote troef op de sulky (N.D.L.R.: 50kg), zelfs veel meer dan bereden. Ik vind het ook erg leuk om 's ochtends met mijn ouders te trainen. Mijn vader leert me elke dag dingen en ik vind het geweldig om jonge paarden met hem te trainen. Met hen leren we het meest. Sterker nog, ik leef in de rennen. Ik ben nog nooit in mijn leven op vakantie geweest, want als ik in de sulky zit, beschouw ik dit als vakantie. Het is mijn passie en een droom waarin ik leef sinds ik klein was.

De blik van anderen op jou, evolueert het en hoe wordt een vrouw gezien in een peloton?

In het begin werd ik in de pelotons een beetje als het kleine meisje beschouwd. Met een vreemde blik werd mij gevraagd: “Wat doe jij hier?” En als je dan respect hebt, wordt het een beetje makkelijker. Tijdens mijn eerste overwinning in Mauquenchy feliciteerde Jean Michel Bazire, die ook in die ren zat, me op de terugweg. Het deed iets met me. Maar het is een mannenwereld en ik merk dat veel vrouwen in de drafrennen meer naast de baan zitten. Ze zijn er om de paarden in training te verzorgen, maar niet op de baan zelf. Ik denk dat het voor een vrouw veel moeilijker is om door te breken in het peloton. Die zijn wat aan de kant geschoven en ik zou zeggen in Frankrijk zelfs veel meer dan in België of Nederland. Het is maar een constatering. Ik voel me echter geen vaandeldrager voor de vrouwenzaak. Ik denk dat de mening van vrouwen in deze omgeving na verloop van tijd zal evolueren, maar het zal tijd kosten.

Hoe stel je je de toekomst voor?

In de paardenrennen, dat is zeker. Ik zou vooral graag meer paarden thuis willen hebben om in Frankrijk te gaan racen. Ik sta ook altijd klaar om te gaan rijden in Frankrijk of elders als mij daarom wordt gevraagd.

Bio Express:

Hanna Huygens geboren op 02/12/1996 (26 jaar oud) 788 overwinningen tot nu toe, waarvan 129 in 2022 met nog 3 koersdagen te gaan. 12 gouden stijgbeugels. 1ste gouden stijgbeugel op 14 jaar (minimum leeftijd om te rijden in België). Gevestigd in Haacht in het voormalige trainingscentrum van Gilbert Martens omringd door haar ouders Marc Huygens (4 keer gouden sulky in België), en Ingeborg De Witte Huygens (voormalig Europees amateurkampioen) die elkaar toevallig ontmoetten toen ze werkten bij Gilbert. 1e zege te paard in maart 2010 met AWARD 1e overwinning in draf in 2012 met BAHIRA SIDNEY Belangrijkste overwinning: De Belgian Darby met HIGHNESS WORTHY in 2014 toen ze nog maar 17 jaar oud was. Een overwinning in Vincennes in groep 2: HEARTBREAKER ONE Verschillende keren 5 overwinningen op éénzelfde rendag in België. Overwinningen in Frankrijk, Zweden, Duitsland, Nederland.

Wat ze zeggen :

Ingeborg haar mama: "Het is een grote trots voor Marc en mij. Als kind droomde ik er zelf van, ik wilde zelf steeds op een sulky zitten, ik wou altijd winnen! Maar, ik zorgde vooral voor de paarden. Uiteindelijk is het mijn dochter die het deed. Mannen verslaan in een sport als deze is niet niets.

Achille Cassart (Voorzitter van de Belgische Federatie, Vice-President van de U.E.T.): “Hanna is een geweldige ambassadrice voor ons land. Ik meen ook dat zij haar titel volledig verdient. Ik denk ook dat in vele paardensporten vrouwen een betere feeling hebben met de paarden, hetgeen bij mannen minder het geval is. Op UET-niveau hebben we geprobeerd meer ruimte te geven aan vrouwen in de koersen. Maar het is niet gemakkelijk om het eens te worden, sommige landen willen deze weg niet bewandelen.

In de premium-koersen mogen alleen jockey's deelnemen die 3 overwinningen hebben (niet voor koersen voor liefhebbers, leerlingen,lads en monté-koersen)
HENGSTENKEURING 2023 (formulier zie in info)

De formulieren voor de aangifte van hengstenkeuring, samen met de voorwaarden "Dekseizoen 2023", zijn terug te vinden bij "INFO".

Identificatie BCP dringend !

Zoals u weet, moeten sinds 9 februari 2022 bedrijven met paardachtigen geregistreerd zijn in HorseID. Hoewel al veel vestigingen in de database zijn opgenomen, hebben we gemerkt dat veel van uw fokkers nog niet de stappen hebben genomen om hun situatie te regulariseren.

Op dit moment is het nog wel mogelijk om legitimatie zonder vestigingsnummer aan te vragen, maar vanaf 1 november is dit niet meer het geval.

HorseID accepteert geen aanvragen meer zonder vestigingsnummer en Sirecloud zal hierop worden aangepast. (Het is niet meer mogelijk om een identificatieverzoek door te geven aan de CWBC als er geen geldig vestigingsnummer is ingevuld).

Om vertraging in de verwerking te voorkomen, is het daarom belangrijk om uw fokkers nogmaals op de hoogte te stellen van deze verplichting.

Alle praktische informatie en een verklarende video vind je op de website van het CBC: https://cbc-bcp.be/fr/mijn-inrichting/

Verplichtend zich te registreren via HorseID.

programma van de 3de kwartaal 2023 is beschikbaar bij "koersuitschr. Q3"
Jaarprogramma 2023 voor gesponsorde koersen! (Zie rubriek :"koersuitschrijvingen").
Deze site maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw surfervaring te verbeteren. Ze laten ons ook toe beter in te spelen op uw behoeften en rekening te houden met uw voorkeuren. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van deze cookies.
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙